Home NYHEDER Krop, sjæl og familie i eksil – foredrag med Morten Sodemann

Krop, sjæl og familie i eksil – foredrag med Morten Sodemann

0
Krop, sjæl og familie i eksil – foredrag med Morten Sodemann

Den 20. november kl. 15.30-17 holder professor Morten Sodemann fra Indvandrermedicinsk klinik i Odense et foredrag om udfordringerne for de børn og unge, der både har særlige behov (f.eks. indlæringsvanskeligheder, udviklingsforstyrrelser, kommunikationsvanskeligheder mm.), og som har en etnisk minoritetsbaggrund.

Der er mange oplagte udfordringer ved at være flygtning. Sprog- og kulturbarrierer kender de fleste til, men det kan være både en kunst og en kamp at holde sammen på en familie under så besværlige forhold. Ofte er familien splittet op, spredt over Europa eller andre kontinenter og de enkelte familiemedlemmer har kriser på vidt forskellige tidspunkter og af meget varierende årsager. Normale familiestrukturer og beslutningsprocesser brydes og nye, uprøvede, opstår i stedet.

Børn og unge bliver hurtigt gode til sprog og kan navigere mellem de offentlige institutioner. Det giver forskydninger i familiestrukturen som giver nye udfordringer for både forældre og børn. Hvis én eller begge forældre har krigstraumer med følger kan børnene blive påvirkede af det og overtage de voksnes reaktionsmønstre, angst og stress og det påvirker både deres helbred og skolelivet.

Netværket Dobbeltminoriteter er et netværk af foreninger (Dansk Flygtningehjælp, Amnesty International, Dansk Handicapforbund m.fl.) i Aalborg Kommune, aftholder dette arrangement om børn og unge i anledning af FN s Internationale Børnedag.

Mødet er gratis og åbent for alle og forgår på Trekanten i Aalborg Øst.

Trekanten Bibliotek- og Kulturhus
Sebbersundvej 2A
9220 Aalborg Øst

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here